категорії: блоґ-запис

25.02.2012 - гурт "Крихітка" та електро концерт для серцебиття в Sullivan Room

теґи: концерт гурту «Крихітка»

Інколи виконавці вдаються до фантазій, зміни атмосфери на щось втаємничене та казкове, набуваючи нового шарму, доносячи до слухача світ приємного зачарування та солодкого затьмарення, бажання поєднатися в цьому світі єдиною енергією життєствердності та щастя і в підсумку як єдине ціле  відчути це почуття радісного існування...

Саме такими іпітетами можна охарактеризувати нову концертну програму улюбленців столичної публіки гурт "Крихітка" та шарм вокалістки Каші Сальцової.  

Як це постійно буває, інтерес серед шанувальників якісної музики був прикутий в очікуванні чогось незвичайного та з певним переживанням стосовно того, що це не буде концерт подібний до попередніх, або такий, що буде підтвердженням загальних тенденцій в розвитку української якісної музики останніх років, була впевненість, що цього разу гурт представе щось нове, таке, що буде заслуговувати на увагу в розумінні та оцінюванні того, що це новий крок та нове досягнення не тільки в тенденціях розвитку "Крихітки", а й новий поштовх для розвитку української музики загалом. Забігаючи наперед, потрібно наголосити, що гурт навіть перевершив всі очікування!!!

Шанувальники та поціновувачі "Крихітки" почали збиратися задовго до анансованої двадцятої години вечора, та на підходах до ресторану "Split" перед наближенням запланованої години все більше і більше людей підходило з гарними та приємними посмішками, що невинно демонстрували саме на який захід всі прямують. Не дивлячись на те, що очікувати виходу гурту на сцену Sullivan Room довелося орієнтовно хвилин п`ятдесят, загальний позитивний настрій публіки,   внутрішня атмосфера клубу Sullivan Room та оперативне вміння барменів швидко та професійно задовольнити вимоги відвідувачів щодо випивки перетворили очікування виходу "Крихітки" на сцену в приємну процедуру спілкування з друзями та незнайомим щодо музики, концертів, останніх прослуханих платівок та планів на майбутнє.

  І ось він такий очікуваний момент настав, завіса піднялася, з'явилися головні герої вечора,  незвичайна зачіска вокалістки, глибокі звукові потоки одразу же сприяли поринути в нову програму як душею, так і тілесно, адже рухи людей під музичний акомпонемент потім здавалося були неконтрольовані, всі були наче на великому спіритичному сеансі у доброму розумінні цього, повільно танцюючи, хитаючимсь з наче втратою свідомості....

Сам концерт йшов більше години, електричне аранжування не просто змінило гітари та барабани,  очевидно навіть сприяло тому, що Каша в звичних для всіх нас моментах пісень Пароль, Монета, Па-Па, Рецепт, Екземпляр тощо, змінювала свій співочий стиль та набувши в багатьох відрізках співу відмінного акценту, ще раз довела про свій великий талант. Пісні у новому звучанні та виконанні перетворились на вбивчий матеріал, який на моє особисте переконання обов`язково повинен лягти в основу певного видання або збірки, це справжній ексклюзив.

На сцені за спинами виконавців була встановлена велика буква "К", яка мала велику кількість вмонтованих лампочок, які загорялись при емоційних вибухах концерту, що додавало ще більшого ефекту неперевершеного виступу. 

Також треба звернути увагу, що під електричне аранжування в додачу лягли нові пісні, які наприклад ми вже могли почути на попередньому київському концерті в Crystall Hall 21 жовтня минулого року. Для прикладу, тоді ми в оригіналі вперше почули пісню "Хлопчик для серцебиття", будучи ще не повноцінно звиклим до цих композицій, гурт "Крихітка" також і цей матеріал обробили в електричному звучанні. Каша Сальцова повідомила, що вже навесні буде презентовано офіційно сингл на вищезгадану пісню і обов`язково буде даний концерт, на якому будуть зіграні ще такі пісні, які ніколи до цього не виконувались. Більше цього, гурт покладає великі надії щодо згаданої пісні.

В кінці виступу, коли гурт покинув сцену, вони повідомили, що заздалегідь не готувались виконувати щось на біз, і відповідно, коли гурт після гучних оплесків повернувся на сцену, та за словами Каші буде зіграно щось як завжди без підготовки, так і вийшло, ми почули акустичне виконання пісні "На Першому Місці".